Smanjene plate funkcionerima

0

ISTOČNO SARAJEVO – Skupština opštine Istočna Ilidža donijela je na današnjoj sjednici odluku prema kojoj su koeficijenti za plate funkcionera značajno umanjeni.

Načelnik opštine Istoča Ilidža Predrag Kovač rekao je da su plate funkcionera usklađene sa zakonom koji je donijela Narodna skupština Republike Srpske, tako da je koeficijent za obračun plate za načelnika sa 3,5 smanjen na 2,8.

Skupština je danas prihvatila izvještaj o radu Komunalne policije, čiji su rad odbornici pohvalili i dali određene sugestije.

Kovač je rekao da su na području opštine trenutno samo tri komunalna policajca, ali se nada da će, kada bude više sredstava, imati i više komunalnih policajaca koji će biti stalno na terenu, što će doprinijeti boljem i kvalitetnijem životu građana i čistijoj opštini.

On je naglasio da su na području opštine veliki problem psi lutalice, kao i kućni ljubimci koje neodgovorni vlasnici nakon određenog vremena napuštaju i ostavljaju lokalnoj zajednici da brine o njima, te dodao da opština priprema odluku za regulisanje te oblasti.

Komunalni policajac Stevan Drašković naveo je da je jedan od problema u ovoj opštini parkiranje automobila na mjestima koja nisu propisana za to, te pozvao građane da „svojom disciplinom pomognu održavanju komunalnog reda na terenu“.

On je naglasio da će u ovoj godini svi prekršajni nalozi biti uneseni u sistem na nivou BiH i da će biti sankcionisani svi koji čine prekršaje.

Drašković je pozvao građane da daju doprinos kada je riječ o čistoći opštine i da ne bacaju otpad tamo gdje mu nije mjesto, da bi zaštitili svoj grad i sebe od bilo kakvih bolesti i zaraza, kao i od požara.

Kada je riječ o radu ugostitetljskih objekata, Drašković je naglasio da veliki broj vlasnika ne poštuje radno vrijeme, koje je do 23.00 časa, zbog čega je Komunalna policija u narednom periodu pripremila niz aktivnosti.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare