Smanjena isporuka gasa zbog radova na ventilima

0
Ilustracija

ISTOČNO SARAJEVO – Kompanija “Sarajevo-gas” iz Istočnog Sarajeva smanjila je danas isporuku gasa za potrebe preduzeća “BH-gas” Sarajevo zbog radova na ventilima na kojima je ranije utvrđeno veće curenje na blok-stanici Snagovo.

“Smanjenje transportovanih količina vrši se zbog sanacije i moguće je da dođe i do potpune obustave transporta prirodnog gasa”, navodi se u obavještenju “Sarajevo-gasa”.

Iz ove firme ističu da su o svemu obavijestili “BH-gas” kako bi na vrijeme informisali njihove kupce, iako nisu, u skladu sa ugovorom, dobili informaciju o potrebnoj količini prirodnog gasa koju bi trebalo da transportuje “Sarajevo-gas” za potrebe “BH-gasa”.

“Neprihvatanjem cijene transporta prirodnog gasa, odnosno protokola `BH-gasa`, preduzeće `Sarajevo-gas` dovedeno je u ozbiljnu situaciju i prisiljeno da obustavi dalji transport prirodnog gasa dok ovaj problem ne bude riješen”, navodi se u dopisu “Sarajevo-gasa” koji prenosi portal “Kliks”.

Iz “Sarajevo-gasa” navode da će, prije prekida transporta gasa, obavijestiti javnost o razlozima prekida i o svim pokušajima da riješe ovaj problem kako bi bilo nastavljeno uredno snabdijevanje prirodnim gasom.

Iz ovog preduzeća obavještavaju i potrošače prirodnog gasa na području Istočnog Sarajeva, odnosno opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža da postoji mogućnost pojave problema u napajanju svih potrošača prirodnog gasa danas i u narednom peridu.

“Molimo sve naše korisnike da pripreme alternativno gorivo, kao i za razumijevanje i strpljenje do ponovnog normalizovanja isporuke prirodnog gasa. Potrošači su dužni da preduzmu sve potrebne bezbjedonosne mjere zbog eventualnog nestanka gasa s ciljem zaštite imovine”, ističu u “Sarajevo-gasu”.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments