Smanjen broj krivičnih djela za 17 odsto

2

Na području koje pokriva Policijska uprava Istočno Sarajevo u avgustu je registrovano 39 krivičnih djela, za 17 odsto manje nego u istom mjesecu prošle godine, a najveći broj tih djela, čak 33, je iz oblasti opšteg kriminaliteta, izjavio je danas zamjenik načelnika ove uprave Igor Kušić.

On je rekao da su u avgustu podnesena 33 izvještaja o počinjenom krivičnom djelu i prijavljena 32 lica, od čega 12 povratnika.

“Najviše krivičnih djela registrovano je iz oblasti opšteg kriminaliteta, čak 33, dva djela iz privrednog kriminaliteta, jedno iz Krivičnog zakona BiH i tri iz oblasti bezbjednost saobraćaja”, naveo je Kušić na konferenciji za novinare na Palama.

On je dodao da je, od ukupnog broja krivičnih djela, 10 je registrovano po nepoznatom počiniocu, a naknadno je rasvijetljeno pet djela, pa je koeficijent rasvijetljenosti po nepoznatom izvršiocu 50 odsto, a koeficijent ukupno rasvijetljenih krivičnih djela 87,2 odsto.

Prema njegovim riječima, u avgustu je registrovano 35 narušavanja javnog reda i mira, 61 prekršaj, a evidentirano je i šest slučajeva nasilja u porodici.

Kušić je naveo da se u avgustu dogodilo 88 saobraćajnih nezgoda, što je za 17 odsto manje u odnosu na isti mjesec prošle godine, a u tim nezgodama nije stradalo nijedno lice.

“Devet saobraćajnih nezgoda bilo je sa teže povrijeđenim licima, 17 sa lakše povređenim i 62 nezgode sa materijalnom štetom. Registrovano je 1.493 prekršaja u saobraćaju, te izdato 1.404 prekršajnih naloga protiv 1.417 lica”, rekao je Kušić.

On je naglasio da je na području Policijske uprave Istočno Sarajevo u avgustu registrovan 81 migrant, a do sada je ukupno pronađeno 237 migranata koji su predati Službi za poslove sa strancima.

“Stanje bezbjednosti na području koje pokriva Uprava možemo ocijeniti kao zadovoljavajuće”, rekao je Kušić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Ko zapali ratnu bolnicu na Koranu???

Ko pali auta po Palama?