Služen pomen za 28 poginulih radnika fabrike „Famos“

0

Na Palama je danas služen pomen za 28 radnika preduzeća „Famos“ koji su poginuli kao borci Vojske Republike Srpske u proteklom ratu.

Cvijeće na spomenike nekadašnjim radnicima „Famosa“ i na spomen-ploču radnicima „Fabrike motora specijalne namjene“ položili su članovi porodica poginulih boraca, a vijence delegacija mjesne boračke organizacije Koran, opštine Pale i Veterani vojne policije Sarajevsko-romanijskog korpusa Vojske Republike Srpske.

Osim boraca i komandanta Jahorinskog bataljona Branislava Lopatića, u delegaciji Mjesne boračke organizacije Koran bila je i Bojana Samardžija, čiji otac je poginuo na Žepi juna 1992. godine.

Prigodnu besjedu nakon parastosa i polaganja cvijeća i vijenaca održao je mladi istoričar Stefan Lopatić, član Komisije u Boračkoj organizaciji Pale za očuvanje tradicije oslobodilačkih ratova.

U odbrambeno-otadžbinskom ratu život za svoj narod dalo je 25 radnika „Famosa“ i tri radnika „Fabrike motora specijalne namjene“, saopšteno je iz Boračke organizacije opštine Pale.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare