Служен помен за 17 српских бораца из Љубогоште

2

У Љубогошти код Пала данас је служен помен и положени су вијенци на споменик за 17 погинулих бораца из тог мјеста у Одбрамбено-отаџбинском рату, те је том приликом и истакнуто да је мјесец јун страдалнички мјесец за ову општину.

„Непријатељи су стално ударали на наше положаје, тако да је у овом мјесецу у све четири године рата било највише жртава“, рекао је предсједник одбора ратних војних инвалида у Борачкој организацији Пале Саво Вуксановић.

Он је истакао да је изузетно важно сјећати се сваког погинулог борца и цивила у одбрамбено-отаџбинском рату, јер да није било њих не би било ни Републике Српске.

„Нама је остављено да сачувамо и да и данас одбранимо Српску“, рекао је Вуксановић новинарима.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да су се данас окупили како би се присјетили свих бораца који су дали своје животе за Републику Српску и српски народ.

„Републику Српску треба сачувати, јер су многи дали своје животе за њу. Зато је важно младима преносити зашто се окупљамо и зашто је важна култура сјећања“, рекао је Југовић.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић рекао је да се овај мјесец веже за страдања српског народа са Пала, те да је то рана која никада неће зацијелити, исто као и страдања на Жепи, на Трнову и другим ратиштима.

„Овај споменик у Љубогошти показује да су људи из ове мале заједнице показали велику храброст“, рекао је Ћосић.

Он је истакао да Борачка организација општине Пале, заједно са руководством општине и града, много улаже у културу сјећања.

„Баве се организовано истраживањима страшних злочина почињених над српским народом и у Првом и у Другом, а и у посљедњем рату“, прецизирао је Ћосић.

Вијенце су положили породице погинулих бораца, представници града Источно Сарајево, општине Пале, општинске Борачке организације, СУБНОР-а, те Полицијске управе Источно Сарајево.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
2 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Treba da vas je stid tih ljudi koji su dali sve sto su imali za REPUBLIKU SRPSKU, ostavlajuci svoju djecu i porodice, sa kojima se vi danas sprdate na konkursima za posao al zato sve vase podguzne muve ih lako prolaze a djecu poginulih boraca ko sisa.

Treba da se stidis i ti koji brises istinite komentare jer da borci nisu dali svoje zivote ko zna gdje bi i ti bio