Služen pomen Srbima ubijenim na Papratnoj njivi

0

FOČA – Kod spomenika na Papratnoj njivi, na starom makadamskom putu Foča-Kalinovik, danas je služen pomen-parastos za 42 srpska borca i civila koji su poginuli u zasjedi muslimanske vojske 20. septembra 1992. godine.

Pripadnici takozvane Armije BiH su iz zasjede napali vojni kamion koji se vraćao iz Kalinovika za Miljevinu, a na kojem je bio i veliki broj civila. Kamion je pogođen sa više raketnih bacača, tako da niko nije preživio.

Među poginulima je bilo i šest žena, a najmlađa žrtva Slobodan Mastilo imao je nepunih 16 godina.

Joka Cicović iz Miljevine izgubila je dvadesetjednogodišnjeg sina Danila. „Želja mi je da budu pronađene ubice, da znamo ko je ubio našu nevinu djecu“, kaže Joka.

U Boračkoj organizaciji Foča navode da je kamion prevozio uglavnom civile i da je muslimanska vojska počinila stravičan zločin.

„Niko još nije odgovarao, ne samo za ovaj zločin, već i za masovna stradanja Srba u Jošanici i Jabuci. Jednu te istu star pričamo godinama, ali niko ništa ne preduzima“, rekao je predsjednik Boračke organizacije Foča Srđan Stanković.

Povodom četvrt vijeka od stradanja Srba na Papratnoj njivi, vijence su položili rodbina poginulih, te delegacije opština Foča i Kalinovik, Boračke organizacije, Organizacije porodica poginulih i zarobljenih i Udruženja ratnih vojnih invalida iz Foče.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments