Služen parastos u mjesnom spomen-obilježju Blatine-Pribanj

0

Na mjesnom spomen-obilježju Blatine-Pribanj u opštini Pale, danas je služen parastos i položeni su vijenci kao znak sjećanja na poginule borce odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske. Predsjednik Boračke organizacije Pale Mihajlo Parađina rekao je da je iz ovog naselja u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu poginulo 14 boraca.

„Danas, na Vidovdan, Boračka organizacija želi da zajedno sa Srpskom pravoslavnom crkvom, porodicama poginulih boraca, saborcima, komandantima, predstavnicima vlasti i sugrađanima, na dostojanstven način sačuva tekovine otadžbinskog rata“, rekao je Parađina.

On je istakao da se na ovaj način se učimo vjeri, patriotizmu i čuvamo tekovine vrijednosti na žrtve koje su date za stvaranje Republike Srpske.

„Nismo zadovoljni brigom o djeci poginulih boraca“, rekao je Parađina i dodao da se mora voditi računa o njihovom zapošljavanju, jer su njihovi očevi dali živote za slobodu i Republiku Srpsku.

On je podsjetio da je u odbrambeno-otadžbinskom ratu poginulo 287 boraca sa područja opštine Pale, a evidentirano je 587 poginulih boraca koji su sahranjeni na području Pala, jer su bili u jedinicama koje pripadaju zoni odgovornosti ovog prostora.

Parastosu su prisustvovale porodice poginulih boraca, borci, ratni vojni invalidi, predstavnici Boračke organizacije, predstavnici opštine Pale, te građani Pala.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/parastos-gornji-pribanj-2012/] width=[88] height=[70] title=[Služen parastos na spomen-obilježju Blatine-Pribanj] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb88_] thumb_cache_dir=[thumbs88] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare