Služen parastos na spomen obilježju „Blatine – Pribanj“

0

Na mjesnom spomen obilježju „Blatine – Pribanj“ u opštini Pale obilježen je Vidovdan – krsna slava Vojske Republike Srpske (RS) služenjem parastosa i polaganjem vijenaca poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata. Ovom činu prisustvovali su predstavnici porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida opštine Pale, opštinske Boračke organizacije, saborci poginulih, te predstvanici vlasti Pala i Istočnog Sarajeva.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije RS Mihajlo Parađina rekao je da obilježavanjem današnjeg datuma Boračka organizacija opštine Pale želi da otrgne od zaborava i da na dostojanstven način njeguje i čuva tekovine otadžbinskog rata. „RS je najvrednija tekovina posljednjeg otadžbinskog rata, zato moramo u buduće obilježavati u sreći, miru i blagostanju značajne datume za stvaranje, razvoj i očuvanje RS, za koju su pale mnoge žrtve, a prema kojima svi skupa moramo imati duboko poštovanje“, istakao je Parađina.

On je naveo da su Srbi sudbonosno vezani za današnji datum, počev od Kosovskog boja 1389. godine, preko Vidovdanskog ustanka, sarajevskog atentata, do proboja Posavskog koridora i hapšenja bivšeg predsjednika Srbije i Jugoslavije Slobodana Miloševića.

„Drago mi je što je obilježavanje krsne slave VRS u Istočnom Sarajevu, na prostoru koji je dao najveći doprinos stvaranju RS i odbrani svoga naroda“, rekao je Parađina.

(www.palelive.com / Srna / Foto: ilustracija)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare