Služen parastos na mjesnom spomen-obilježju Blatine-Pribanj

0

Na mjesnom spomen-obilježju Blatine-Pribanj, u opštini Pale, danas je služen parastos i položeni su vijenci kao znak sjećanja na poginule borce odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske. Predsjednik Boračke organizacije Pale Mihajlo Parađina rekao je da danas, na Vidovdan, Boračka organizacija želi da zajedno sa Srpskom pravoslavnom crkvom, porodicama poginulih boraca, saborcima, komandantima, predstavnicima vlasti i sugrađanima, na dostojanstven način sačuva tekovine otadžbinskog rata.

“Na ovaj način se učimo vjeri, patriotizmu i čuvamo tekovine, vrijednosti i žrtve koje su date za stvaranje Republike Srpske“, naglasio je Parađina.

On je podsjetio da je u odbrambeno-otadžbinskom ratu poginulo 287 boraca sa područja opštine Pale.

Parađina je naveo da je ova opština stambeno zbrinula sve prioritetne grupe porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije prošle godine u septembru.

Mještanin sela Pribanj Miladin Lazarević rekao je da su vojnici sa ovog područija uglavnom bili u Jahorinskoj četi, dodajući da je spomenik rađen učešćem građana.

Parastosu su prisustvovale porodice poginulih boraca, borci, ratni vojni invalidi, predstavnici Boračke organizacije, predstavnici opštine Pale, te građani Pala.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare