Službenim psima i krav magom oduševili građane

0
Službenim psima i krav magom oduševili građane

FOČA – Hapšenje opasnog lica presretanjem vozila, demonstracija upotrebe službenih pasa u hvatanju bjegunaca i pronalasku narkotika, odbrana od napada naoružanog lica, spupštanje sa krova zgrade, neke su od vježbi koje su danas na fočanskom Trgu kralja Petra izveli pripadnici Policijske uprave /PU/ Foča.

Tradicionalni Dan otvorenih vrata povodom 4. aprila – Dana policije Republike Srpske, prvi put je održan na trgu, a više stotina Fočaka aplauzima je nagradilo policajace za pokazan visok stepen obučenosti.

Zamjenik načelnika PU Foča Radenko Vasiljević kaže da su građanima predstavili sve organizacione jedinice ove uprave i materijalno-tehnička sredstva, dok su pokazne vježbe izveli pripadnici Jedinice za podršku.

„Cilj ovih aktivnosti je približavanje rada policije građanima. Mislimo da su naši pripadnici u potpunosti obučeni za održavanje povoljnog stanja bezbjednosti“, rekao je Vasiljević.

Komandir Jedinice za podršku Zlatko Radović istakao je da je ova jedinica pokazala da Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske može da bude ponosno na ovakav način rada.

Uvođenjem borilačke vještine krav mage, nivo obučenosti ove jedinice dignut je na mnogo viši stepen.

Instruktor krav mage i pripadnik Jedinice za podršku Nemanja Trivun kaže da je prednost ove vještine što simulira realne situacije i objedinjuje sve ostale borilačke vještine u specifičan vid samoodbrane.

„U Policiju Srpske krav magu je donio Veselko Vučić, a prije tri godine je ušla u redovni plan i program obuke Jedinice za podršku u Foči. Trenutno je ovo jedina jedinica u Srpskoj u kojoj se primjenjuje krav maga“, rekao je Trivun.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments