Slovacima dupla kruna

0
Slovacima dupla kruna

TRNOVO – Ribolovac Holi Lukač iz Slovačke pobjednik je u pojedinačnoj konkurenciji 16. Svjetskog prvenstva u ribolovu u kategoriji lov predatora sa obale, koje je danas završeno u Istočnom Sarajevu, a reprezentacija njegove države osvojila je pehar i zlatnu medalju u ekipnom plasmanu.

Drugoplasirani pojedinac bio je Herman Arno iz Italije, dok je treće mjesto pripalo Poljaku Mazuru Sebastijanu.

Italijani su osvojili srebrno odličje u ekipnoj konkurenciji ispred ribolovaca iz Rusije koji su se izborili za treće mjesto, u konkurenciji oko 250 takmičara iz čak 19 država.

Predsjednik Sportsko-ribolovnog saveza BiH, koji je organizator takmičenja, Đorđe Klepić rekao je Srni da je ovo vrhunsko takmičenje proteklo na najboljem organizacionom i tehničkom nivou.

„Pohvale za naš angažman i požrtvovanje dobili smo i od predsjednika Međunarodne ribilovne federacije Klaudia Uga Mateolija. Raduje nas i činjenica da je ove godine postignut najbolji ulov ribe na takmičenju ovog nivoa, što takođe, govori o dobroj organizaciji“, podvukao je Klepić.

On je pohvalio i Udruženje riblovaca „Željeznica“, sudije i sve volontere koji su dali ogroman doprinos visokom kvalitetu ovog takmičenja.

Generalni pokrovitelj svjetskog takmičenja bio je član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić i on je večeras u Trnovu pozdravio učesnike ovog prestižnog takmičenja i čestitao im na izvanrednim rezultatima.

On je uputio čestitke i organizatorima i predstavnicima lokalne zajednice, ističući da su na najbolji način prezentovali svoju opštinu Trnovo, grad Istočno Sarajevo i Republiku Srpsku.

Pokrovitelji Svjetskog prvenstva u „spin“ ribolovu bili su grad Istočno Sarajevo, opštine Istočna Ilidža, Istočno Novo Sarajevo i Trnovo.

Prvenstvo je otvorio predsjednik Međunarodne federacije Klaudio Ugo Mateoli, a na 16. Svjetskom prvenstvu u ribolovu u Istočnom Sarajevu učestvovale su reprezentacije Češke, Slovačke, Poljske, Portugala, Latvije, Irske, Francuske, Italije, Ukrajine, Mađarske, Rusije, Makedonije, Hrvatske, NJemačke, Srbije, Moldavije, Rumunije, Bugarske i BiH.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare