Slijede testiranja osoba koje su bile u kontaktu sa prvozaraženom

0

SOKOLAC – Na području opštine Sokolac nema novozaraženih virusom korona, osim ženske osobe mlađe životne dobi koja se od četvrtka 16. aprila nalazi u Bolnici „Srbija“, rekao je danas Srni komandant Opštinskog štaba za vanredne stuacije Milovan Bjelica.

On je naglasio da će u narednim danima biti uzeti uzorci za test na virus korona od 26 od ukupno 40 lica sa kojima je prvozaražena bila u kontaktu nekoliko dana prije utvrđivanja nalaza.

Bjelica je naveo da u taj broj spadaju i osobe iz trgovinskih radnji u koje je to lice dolazilo, te medicinski radnici u Domu zdravlja i uposleni u labaratoriji M-LAB na Sokocu gdje je to lice obavilo labaratorijske pretrage i upućeno na pregled u Dom zdravlja.

On je istakao da nema mjesta panici, ali da se građani ne opuštaju već da poštuju donesene naredbe o obaveznom nošenju zaštitnih maski i rukavica na javnim mjestima, da se pridržavaju utvrđenog rastojanja kod socijalnih kontakata, a da je najbolje da ostanu kod kuće.

Prema njegovim riječima, na poručju opštine Sokolac nije bilo narušavanja policijskog časa od subote u 15.00 do jutros u 5.00 časova.

Direktor Doma zdravlja na Sokocu Adrijana Stanar rekla je Srni da su danas uzeti uzorci na virus korona od nekoliko lica sa kojima je zaražena osoba bila u direktonom kontaktu, a ostalih 40 lica koja su se prijavila u ovu ustanovu su lica sa kojima nije bila u direktnom kontaktu.

Stanarova je naglasila da će u Domu zdravlja i u ovom slučaju postupati u skladu sa upostvima i preporukama Ministarstva zdravlja i socijalna zaštite Republike Srpske.

Na Sokocu je 18. aprila prvi slučaj zaraze virusom korona utvrđen kod mlađe ženske osobe koja je sa respiratornim problemima u četvrtak 16. aprila primljena u Bolnicu „Srbija“.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare