Slavlje na gradskom trgu

0

VIŠEGRAD – Mala Gospojina, krsna slava hrama na Megdanu i opštine Višegrad, proslavljena je svetom liturgijom, lomljenjem slavskih kolača, litijom gradskim ulicama i kulturno-umjetničkim programom.

Lomljenje slavskog kolača danas je obavljeno na Trgu palih boraca uz prisustvo gostiju i građana, dok je ranijih godina to činjeno u zgradi opštine.

“Odlučili smo se da ovaj put krsna slava ne bude samo slavlje zaposelnih u opštini, rukovodstva ove lokalne zajednice i političkih stranaka nego i svih građana za koje smo na Trgu pripremili i trpezu ljubavi”, rekao je načelnik opštine Slaviša Mišković.

Ministar spoljne trgovine BiH Mirko Šarović je rekao da će Višegrad biti jedan od najznačajnijih gradova na rijeci Drini i da će ga pohoditi ljudi s obje njene obale.

Narodni poslanik Vukota Govedarica /SDS/ rekao je da u narednom perodu Višegrad treba da ostane grad mira i ljubavi, te da teži ka napretku.

Povodom krsne slave Višegrada načelnik opštine organizovao je prijem za penzionere, bivše radnike opštinskih organa uprave i porodice poginulih srpskih boraca.

Održan je i memorijalni Košarkaški turnir “Rade Stanimirović” na kome su učestovale četiri ekipe iz Srbije i Republike Srpske.

Na gradskom trgu otvorene su izložbe meda, kućne radinosti i suvenira, a lovci i ribolovci su priremili gulaš i riblju čorbu.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments