„Slavkov srndać“ dobio 188,95 bodova

0

Na lokalitetu Majdani u opštini Pale, koji pripada lovačkom udruženju „Jahorina“, lovac Slavko Bojanić odstrijelio je srndaća kapitalca. Komisija lovačkog udruženja „Jahorina“ dodijelila 188,95 bodova za ovaj ulov, što je rekord rijetko viđen na prostoru Balkana, a možda i šire, pogotovo ako se uzme u obzir da je za zlatnu medalju za slične primjerke srndaća potrebno imati 130 bodova. On je podsjetio da je prije više godina u Srbiji „pao“ kapitalac od 184,2 boda.

„Sve to govori u prilog kvalitetu srneće divljači koja se uzgajaju na prostoru Pala i Republike Srpske, lovištima, te lovnom turizmu koja će u narednom periodu sigurno doživjeti procvat“, rekao je Bojanić.

Bojanić je naglasio da je je srndaća odstrijelio iz lovačkog karabina “CZ 3006“ sa optičkim nišanom.

Lovac Bojanić je i lovočuvar udruženja „Jahorina“, ali i majstor džudoa, visokoobrazovan mladi čovjek koji je diplomirao na temu lovnog turizma.

Vijest o ulovu srndaća digla je mnogo prašine na Palelive.com portalu i ovaj članak je među top 5 članaka sa najviše komentara. Nadamo se da će naši posjetioci i dalje diskutovati u okviru granica uslova korišćenja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare