Slava Hrama sabora Svetog arhangela Gavrila u naredni petak

0

NJegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom služiće u petak, 26. jula, U Hramu sabora Svetog arhangela Gavrila na Palama Svetu arhijerejsku liturguju povodom krsne slave tog hrama.

Sveta arhijerejska liturgija počeće u 9.00 časova, uz sasluženje sveštenomonaha i sveštenika Mitropolije dabrobosanske, nakon čega će biti organizovano posluženje za sve prisutne na platou ispred hrama, najavljeno je iz Srpske pravoslavne crkvene opštine paljanske.

Program proslave počeće u četvrtak, 25. jula, kada će biti održano praznično večernje bogosluženje sa petohljebnicom u 19.00 časova.

Izgradnja Sabornog hrama na Palama počela je 2008. godine, a iste godine, na praznik Svetog Joakima i Ane, 22. septembra, blaženopočivši mitropolit dabrobosanski Nikolaj osveštao je temelje.

Sredstva za izgradnju Hrama najvećim dijelom su obezbijeđena ili obećana na donatorskoj večeri 28. avgusta 2011. godine.

Gradnju hrama pomogli su i Skupština grada Istočno Sarajevo, opština Pale, te određeni broj privatnih i javnih preduzeća sa ovih prostora.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare