Skupštinska većina za saradnju sa načelnikom Jugovićem

8

Potpredsjednik Skupštine opštine Pale Siniša Lasica izjavio je danas da je skupštinska većina u ovoj opštini koju čine SDS, PDP i NDP za saradnju sa načelnikom Boškom Jugovićem /SNSD/ i da su spremni da podrže realizaciju projekata predviđenih opštinskim budžetom za 2017. godinu s ciljem razvoja opštine.

Navodeći jednoglasno usvajanje budžeta u Skupštini opštine kao primjer spremnosti skupštinske većine da podrži sve što je za dobrobit Pala, Lasica je na konferenciji za novinare rekao da nije jasno zašto nema odgovora druge strane kada je riječ o prijedlogu načelniku za sprovođenje planova predviđenih budžetom.

„Mislimo da je načelnik spreman za dogovor, ali nismo sigurni da stranke koje stoje iza njega žele taj dogovor“, ocijenio je Lasica i dodao da, vjerovatno, Jugović od SNSD-a, DNS-a i SP-a traži podršku za taj dogovor.

Prema njegovim riječima, prijedlog je skupštinske većine da, ako Vlada Republike Srpske, kako je to na Palama najavio predsjednik Srpske Milorad Dodik, odobri najavljeni grant od milion KM za preduzeće „Famos“ sa Pala, opština podigne kredit da bi se riješio problem radnika ovog preduzeća.

On je precizirao da prijedlog obuhvata i sprovođenje infrastrukturnih projekata, ali i pomoć višečlanim porodicama, boračkoj populaciji, sportskim i kulturnim organizacijama.

„Sve je predstavljeno načelniku, ali nemamo odgovora“, rekao je Lasica i izrazio uvjerenje da će na redovnom zasjedanju Skupštine opštine /SO/ Pale početkom septembra biti poznato ko želi, a ko ne napredak Pala.

Konferenciji za novinare Lasice, koji je i predsjednik Opštinskog odbora NDP-a, na Palama su prisustvovali predsjednik SO Pale Predrag Vučičević /PDP/, šef Kluba odbornika SDS-a u lokalnom parlamentu Mladen Koprivica, te predsjednik Sindikata „Famosa“ Pale Miroslav Subotić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
8 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Dogovor kucu gradi.

Podrska za Boska Jugovica…

Vi se dogovarajte a djeca ginu na magistalama!!! Treba više radara postaviti na svim mogućim lokacijama ovo više stvarno nema smisla! Bože sačuvaj, dokle više

Politicari i politika!!!

Pale Paljanima!

Objavite komentar sto smo napisali…dozvolite slobodu misli, nek narod vidi i procita sta se radi i ko im kroji sudbinu

politicari,vi imate moci kad lazete da gledate u oci! QSL?

Pocele su uvlakuse.Ko je sledeci.Najbolje je da svi predjete i da jednom pocnemo normalno zivjeti i funkcionisati. To je neminovnost. Iz dosadasnjeg Boskovog rada vidi se da da je covjek na svom mjestu i da ga trebate podrzati, jer samo tako ima nade.