„Skupštine naroda“ odgovor na zasjedanja Narodne skupštine

8

Lider NDP-a Dragan Čavić rekao je na Palama da skupovi pod nazivom „skupština naroda“ predstavljaju odnos Saveza za promjene prema zasjedanjima Narodne skupštine Republike Srpske i kršenju zakona i Ustava u Srpskoj, što je neprihvatljivo.

On je naglasio da je osnovno polazište u političkom smislu stranaka većine da, ukoliko imaju veći broj ruku u Narodnoj skupštini Srpske, mogu da donose odluke koje su protivzakonite.

„Nemamo drugog izbora nego da o bezakonju i nepoštivanju Ustava i zakona Republike Srpske razgovaramo sa ljudima, jer oni to ne znaju, na ovakvim mjestima i u direktnoj komunikaciji“, kaže Čavić.

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica rekao je da građani treba da čuju istinu o vladajućoj većini.

„Želimo da zajedno sa građanimo pobijedimo strah, jer osjećam da je strah primarna proizvodnja koju u ovom momentu sije Vlada Republike Srpske, na čelu sa vođom režima“, smatra Govedarica.

Lider PDP-a Branislav Borenović rekao je da su ovakvi skupovi najbolji odgovor naroda u Republici Srpskoj na ovo što vladajuća većina radi i predstavljaju poruku da „treba mijenjati vlast“.

„Mislim da smo dovoljno odgovorni i ozbiljni da zajedno sa građanima kreiramo najbolje ideje za Republiku Srpsku“, istakao je Borenović.

Nakon što su poslanici stranaka koje čine Savez za promjene u Narodnoj skupštini Republike Srpske u uvodnim obraćanjima govorili o temama u kojima su iznijeli stavove o situaciji u Srpskoj, večeras su stanovnici Pala, za razliku od nedavnog skupa u Banjaluci, imali priliku da postavljaju pitanja narodnim poslanicima.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
8 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Ako ovo organizuje zbog naroda, i ako nema licemjerne namjere, zasto onda 90% sale cine politicari i oni koji se aktivno bave politikom u strankama koje su ovo organizovale, a ne obicni smrtnici sa svih strana, politicki neopredjeljeni itd.? Ove vise lici na klasicni predizborni skup godinu dana ranije…jadni mi sa ovakom vlasti a tek sa ovakvom opozicijom.

Pa zato, legendo, što ti obični smrtnici misle kako je bolje da ovaj što je trenutno na vlasti krade još malo, jer se, valjda, dovoljno nakrao pa će i njima malo da ostane, nego da dođu novi koji bi krali više. Iako se nema šta ukrasti moja legendo i moj narode. Eto zato dolaze stranački vojnici. Nema tu prijatelju moj nikakvih licemjernih namjera. Vrhunac licemjerja, koje obični smrtnici neće ili ne mogu da prepoznaju, je dovođenje novog direktora na Jahorinu, i odobrenje novih 10mil maraka za ulaganja, a sve to da bi se saprala ljaga i mulj koji je nastao krađom više od 40.mil maraka od tobožnjih ulaganja na tu istu Jahorinu. E to je licemjerje moja legendo. Usput rečeno, neizmjerno se radujem ulaganjima u Jahorinu i inicijativi da se napokon taj resurs iskoristi na pravi način.

Kad će opet kino da se nasmijemo?

Svaka čast svima koji kulturnim programom privuku posjetioce u kulturni centar. Ipak, skupština naroda je veća atrakcija.

Opozicija je vjesto uvucena u kandze vlasti.Imaju odredjenu vlast u ne malom broju opstina i na drzavnom nivou ali u principu nemaju stvarnu vlast.Pitanje je da li je to nesto vlasti svjesno prepusteno opoziciji gdje se zaposljavaju kadrovi opozicije i opozicija se drzi u „uzdama“ i ne predstavlja pravu smetnju vladajucoj ologarhiji. To ustvari i nije prava opozicija jer im nije u interesu da zrtvuju svoju finansijsku sigurnost koju imaju namjestajuci sebe i svoje kadrove na radna mjesta po opstinama u RS-oj i u drzavnim organima na nivou BiH.Pored svega ovoga ne postoji nikakva represija prema njima i tri godine se malo talasa protiv vlasti.Za to vrijeme se uziva u visokim poslanickim naknadama,platama koje se dobijaju u zajednickim organima i opstinama a onda se talasanje intenzivira pred izbore i na kraju svi drze svoje pozicije i tako prodju jos 4 godine.
Pitanje je ko treba da pritisne opoziciju ili poziciju da vise i bolje radi? Ako se upitamo ko ih bira onda imamo odgovor.

Bili na vlasti i pokazali kakvi su i sada oni pričaju o poštenju, licemjerno. Samo ljudi iz stranaka bili, a niko neopredjeljeni, pa se pitam ova „Skupstina naroda“ sta znaci? Da li znaci da mi neopredjeljeni se ne smatramo narodom? Zemljo trebaš propasti ako misliš da te vodi gore uslikani D.Č., D.M., V.G. i drugi slični njima, a ni prostu rečenicu ne znaju izgovoriti. STRAŠNO!

A ti i tebi slični znate koji su to neopredjeljeni? Imate neke sisteme pomoću kojih prepoznajete ko je opredjeljen a ko nije?

Vecina ovih ovdje je napravila ovaj sistem u kojem ih Dodik sada mete, a oni bi sada drzavnim udarom i protivustavnim djelovanjem na njegovu poziciju jer ce toboz raditi postenije. Daleko da je Dodik dobar, ali vlast bira narod i Dodika je izabrao narod. Ne bojim se da ce ovo prerasti u anarhiju, ali se bojim djelovanja stranog faktora u redovima opozicije.