Skupština grada o otklanjanju nepravilnosti iz revizorskog izvještaja

0

Odbornici Skupštine grada Istočno Sarajevo na današnjoj sjednici razmatraće Akcioni plan za otklanjanje nepravilnosti i nedostataka prema izvještaju Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske za 2016. godinu.

Akcioni plan sadrži popis svih aktivnosti i mjera koje je potrebno preduzeti za rješavanje nepravilnosti, rok otklanjanja i podatke o odgovornim licima za otklanjanje propusta i nepravilnosti, saopšteno je iz Skupštine grada.

Na dnevnom redu sjednice je i informacija o preventivnom djelovanju protiv zloupotrebe droge i opojnih sredstava na području grada Istočno Sarajevo.

U informaciji se navodi da je na području koje pokriva Policijska uprava Istočno Sarajevo u 2017. godini 25 lica počinilo 17 krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, dok je 59 lica izvršilo 57 prekršaja.

Nadležnom tužilaštvu dostavljeno je 14 izvještaja o počinjenim krivičnim djelima protiv 19 lica, dok je nadležnom sudu dostavljeno 38 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka protiv 41 lica.

Na području koje pokriva Policijska uprava Istočno Sarajevo u 2017. godini zaplijenjeno je 9149,89 grama marihuane, 77,22 grama heroina, 48,81 gram „amfetamina“, 15,63 grama kokaina i 26 stabljika indijske konoplje.

Na dnevnom redu je i izvještaj o funkcionisanju javnog prevoza na području grada, kao i odluka o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnim naknadama na području grada i odluka o taksi prevozu na području grada.

Početak sjednice zakazan je za 10.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare