Skrenuti pažnju na potrebu stalne brige o djeci

0

FOČA – Vrtić „Čika Jova Zmaj“ u Foči danas je tradicionalno, povodom „Dječije nedjelje“, posjetio načelnik Radisav Mašić, koji je uručio djeci poklone sa slatkišima i istakao da opština na simboličan način želi da skrene pažnju na potrebu stalne brige o djeci.
„Obaveza svake lokalne zajednice je da vodi računa o uslovima u kojima se vaspitavaju mladi naraštaji. Raduje nas činjenica da imamo povećan broj djece i povećan broj zainteresovanih za boravak u vrtiću, što je dokaz da roditelji imaju povjerenja u ovu ustanovu“, naglasio je Mašić.

On je napomenuo da opština planira proširenje kapaciteta obdaništa, pa je lokalni parlament usvojio izmjenu urbanističkog plana.

„Mislili smo da nadgrađujemo objekat, ali izgleda da to nećemo moći, pa se razmišlja o proširivanju na susjednu parcelu. Treba da uradimo još dosta posla, i to je obaveza u koju bi opština trebalo da uđe u narednoj godini“, rekao je Mašić.

U Dječijem vrtiću „Čika Jova Zmaj“ trenutno boravi 120 djece, a na listi čekanja ih je oko 40.

Direktor Vrtića Slađana Vladičić rekla je da je interesovanje veliko.

„Sa prošlogodišnje liste čekanja nismo uspjeli povući svu djecu, tako da još čekaju slobodno mjesto“, navela je Vladičićeva i dodala da se trenutno pregovara sa vlasnicima okolnih parcela, na kojima se planira proširenje objekta.

„Nedjelju djeteta“ u fočanskom vrtiću obilježavaju nizom aktivnosti, između ostalog, izletom u prirodu i „šeširijadom“. Vrtić je juče posjetila i dječiji ombudsman iz Kancelarije u Foči Dragica Radović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare