Škrbić: Krenuti u rekonstrukciju paviljona “Srbija“

0

ISTOČNO SARAJEVO – Ministar zdravlja Republike Srpske Ranko Škrbić rekao je danas u Istočnom Sarajevu da se pod hitno mora krenuti sa rekonstrukcijom paviljona “Srbija“ u bolnici Kasindo.
Škrbić je istakao da Ministarstvo čeka grčku stranu, jer su tražili da bude podnesen zahtjev za produženje ugovora sa grčkim programom “Hiperb“, što bi značilo nastavak radova na paviljonu “Srbija“.

„Ukoliko to ne bude, mi smo već dogovorili i uputili pismo Savjetu ministara BiH da tražimo da sredstva Vlade Republike Srpske i Savjeta ministara BiH, koja su na zajedničkom računu, budu iskorištena i da krenemo sa gradnjom, bez obzira na grčka sredstva“, rekao je Škrbić.

Škrbić je naglasio da se ove godine mora početi sa rekonstrukcijom objekta Srbija, istakavši da je juče bio u bolnici Kasindo gdje je vidio da popušta krov i da zgrada prokišnjava na nekoliko mjesta.

„Onaj objekat je već davno prevazišao svoju funkciju i moramo tražiti novo rješenje“, poručio je Škrbić.

Škrbić je dodao da je rješenje da u prvoj fazi bude rekonstruisan objekat “Srbija“, gdje će biti hirurška odjeljenja i dijagnostika, i da se odmah planira izgradnja nove zgrade uz rekonstruisani objekat, gdje bi bila smještena klinička odjeljenja.

„Na taj način objedinili bismo Kasindo i dobili novu bolnicu koja bi funkcionisala integrisano u sklopu te dvije zgrade“, rekao je Škrbić.


(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare