Skraćeno radno vrijeme tržnih centara i ugostiteljskih objekata

0

Na današnjoj sjednici Štaba za vanredne situcije opštine Pale donesene su odluke da bude skraćeno radno vrijeme tržnih centara do 20.00 časova, a ugostiteljskih objekata do 23.00 časa radi prevencije širenja virusa korona.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je novinarima da je održana vanredna sjednica da bi građanima dali smjernice i instrukcije kako da se ponašaju u narednom periodu s ciljem sprečavanja širenja virusa korona.

„Odlučili smo da radno vrijeme tržnih centara i ugostiteljskih objekata na području opštine bude skraćeno, a situaciju ćemo pratiti i narednih dana. Vrijeme rada objekata ćemo korigovati u zavisnosti od situacije“, istakao je Jugović.

Prema njegovim riječima, na Palama nema oboljelih od virusa korona.

Jugović je rekao da će početi dezinfekcija određenih školskih prostorija i ustanova, da se svi ponašaju u skladu sa uputstvima Vlade Republike Srpske, te da građani Pala treba da djeluju preventivno, da vode računa o higijeni koja će spriječiti širenje pojave virusa korona.

On je naveo da u ovom trenutku nema potrebe za stvaranje panike, da je Dom zdravlja Pale spreman da odgovori zadatku ukoliko dođe do sumnje u korona virus, te da imaju dobru koordinaciju sa Bolnicom „Srbija“ u Istočnom Sarajevu sa kojima su svaki dan u kontaktu.

On je rekao da će Opštinska uprava danas donijeti odluku, koja će biti usaglašena sa odlukom Vlade Srpske i nadležnog ministarstva, o zabrani okupljanja i rada fitnes centara, sportskih klubova i sličnih udruženja.

Jugović je istakao da je smanjen i broj djece u vrtićima u koje dolaze ona djeca koja nemaju uslove za ostanak kod kuće.

Direktor Doma zdravlje na Palama Ivan Šarac apelovao je da građani Pala ne stvaraju paniku i da se pridržavaju preporuka za sprečavanje pojave virusa korona.

„Situaciju ne treba ni precjenjivati ni potcjenjivati. Trebalo bi da smo oprezni, ali bez panike, jedino ako budemo zajedno radili i sarađivali, ovaj problem brzo ćemo riješiti. U okviru našeg Doma zdravlja sve službe rade u punom kapacitetu. Svaki građanim ukoliko posumnja na virus ili bilo kakve simptome može da pozove telefonskim putem porodičnog ljekara“, istakao je Šarac.

On je naglasio da je neophodno pojačati higijenske navike, pranje ruku i ličnu higijenu, kao i dezinfekciju radnih površina i podova.

Prema njegovim riječima, u Domu zdravlja osposobljena je i odvojena prostorija u kojoj će se vršiti pregledi onih lica kod kojih se posumnja na virus korona.

Na sjednici Štaba prisustvovali su predstavnici javnih i privatnih ustanova od društvenog značaja, kao i Republičke uprave civilne zaštite i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare