Skoro 4.000.000 KM u nabavku opreme

0
Boksit Milići

MILIĆI – U kompaniji „Boksit“ iz Milića u toku je nabavka i isporuka značajnog kontingenta opreme, vrijedne 3.866.089 KM, koja se realizuje u okviru strategije razvoja i tekućeg godišnjeg plana, saopštila je danas Služba ovog preduzeća za odnose sa javnošću.

„Investicije se realizuju s ciljem povećanja produktivnosti i obima usluga u Sektoru saobraćaj, kao i radi uvođenja novih tehnologija i uštede energije u `Boksitovoj` Fabrici namještaja i masivnih ploča“, navedeno je u saopštenju.

Kreditom NLB banke u iznosu od 2,3 miliona KM, uz veoma povoljnu kamatu od 3,25 odsto, u Fabrici namještaja i masivnih ploča biće nabavljeno osam sušara i parionica, te kotao, u vrijednosti od 951.180 KM, dok će u Sektoru saobraćaj biti investirano 1.211.420 KM u kupovinu jednog autobusa i dva minibusa, pet tegljača i pet „kiperki“.

U Sektoru saobraćaj do kraja marta biće isporučeno i pet tegljača sa cisternom za prevoz robe ne evropsko tržište, vrijednih 1.561.489 KM, koji će se plaćati putem lizinga, uz kamatu od 2,9 odsto.

Uz pomenutu opremu, „Boksit“ će još 142.000 KM uložiti u nabavku dva viljuškara za Sektor rudarstvo i farmu koka nosilja, te agregat za struju.

„Da bi se navedena oprema stavila u funkciju biće potreban veći broj vozača i drugih rukovaoca“, navedeno je u saopštenju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments