Školski maskenbal povodom Nedjelje djeteta

0
Školski maskenbal povodom Nedjelje djeteta

FOČA – Osnovna škola „Sveti Sava“ iz Foče danas je, povodom Nedjelje djeteta, organizovala tradicionalni maskenbal na kojem su, osim učenika ove škole, učestvovala i djeca iz vrtića „Čika Jova Zmaj“.

U mnoštvu maštovitih maski, izdvojila se grupa dječaka i djevojčica sedmog razreda u vunenim prslucima, vunenim čarapama i opancima, sa šubarama, šajkačama ili seoskim maramama na glavi, a nisu izostali ni brkovi koje su nacrtali ili nalijepili.

Zanimljiva je bila i grupna maska učenika osmog razreda, koji su se potrudili da prikažu kako izgledaju pripadnici muzičkih supkultura – rokeri, reperi, pankeri, metalci, narodnjaci.

„Moja maska je Aca Seltik. Potrudio sam se da izgledam kao on, možda imam koji kilogram više od njega“, kaže razredni starješina ovog odjeljenja Duško Krsmanović.

Veoma uspješna bila je i „zastrašujuća“ grupna maska vampira učenika sedmog razreda.

„Koristili smo kremu, puder, karmin i masku za oči, a vampirske zube smo kupili“, kaže učenica Marija Blagojević.

Direktor Škole Jelena Čančar kaže da su na maskenbalu učestvovali učenici svih razreda centralne i dvije područne škole u Miljevini i Dragočavi, te dvije grupe djece iz Vrtića.

„Prošle godine smo radili reciklažni maskenbal, a sada smo pustili djecu da sama osmisle maske, tako da je bilo individualnih, ali i grupnih maski“, rekla je Čančareva, koja se maskirala u „zvjezdano nebo u noći“.

Učenici su pod maskama prošetali gradskim ulicama, a sugrađani su ih nagradili aplauzom.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare