Školovanje završilo 200 malih maturanata

0

Kulturno-umjetničkim programom ispred Hrama Sabora Svetog arhangela Gavrila večeras je na Palama ispraćena generacija od 200 svršenih osnovaca sa područja ove lokalne zajednice.

Načelnik opštine Boško Jugović uručio je prigodne poklone za 20 vukovaca i tri đaka generacije, te istakao da ovo veče pokazuje mladost, ljepotu i ono što krasi Pale.

„Ispratili smo još jednu generaciju maturanata osnovaca i zaista želim da čestitam, prije svega njima, onda njihovim roditeljima, nastavnicima i direktorima škola. Želim im uspješan nastavak školovanja, kao i ono što je najbitnije, a to je da ostanu na ovim prostorima u Repubici Srpskoj“, izjavio je Jugović.

Direktor Osnovne škole /OŠ/ „Pale“ Aleksandar Rajić rekao je da je ovo druga godina kako sve paljanske škole zajedno proslavljaju malu maturu.

„Nadam se da će ovo postati tradicija. Poručio bih đacima da ostanu vrijedni i lijepi, da slijede primjere svojih roditelja i nastavnika“, ističe Rajić.

Đak generacije u toj školi Nataša Golijanin kaže da će upisati gimnaziju pri Srednjoškolskom centru Pale jer želi da ostane u svom rodnom gradu.

Direktor OŠ „Srbija“ Sanja Marković čestitala je svim malim maturantima završetak školovanja, te poželjela da i dalje budu dobri kao u osnovnoj školi.

Ona je dodala da njihova škola ima šest vukovaca, među kojima je Teodora Marković đak generacije.

Direktor OŠ „Mokro“ Radmila Veselinović poručila je malim maturantima da nastave da rade na svom usavršavanju i da uvijek teže ka višem.

„Ovo su zaista dobra djeca. Imamo samo jednog vukovca, ali to ne znači da nema još mnogo perspektivnih učenika koji su se ostvarili u nekim drugim poljima, koji će sigurno biti uspješni u budućnosti. Đak generacije je Aleksandra Kapetanović“, navela je Veselinovićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare