Škole spremne za početak drugog polugodišta

0
Učionica ilustracija
Ilustracija

VIŠEGRAD – Osnovna škola „Vuk Karadžić“ iz Višegrada je, nakon radova na toplotnim instalacijama i na popravci vrata, spremna za početak drugog polugodišta.„Nastava će se odvijati u uslovima koji su potrebni za jedan normalan rad u školi“, rekao je Srni direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Momir Radojčić.

Prigodnim programom, u subotu, 27. januara, biće obilježena krsna slava škole, gdje će, osim zaposlenih radnika, prisustvovati i zvaničnici iz političkog i javnog života.

Ispunjeni su svi uslovi za nesmetano odvijanje nastave i u Srednjoj školi „Ivo Andrić“, kaže direktor Škole Đorđe Mršević.

Drugo polugodište za učenike završnih razreda biće završeno 17. maja, a za ostale učenike 14. juna.

U obdaništu „Neven“ u Višegradu počeo je upis za pripremni program djece pred polazak u školu, koji finansira Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Program će biti realizovan od 1. marta do 31. maja za djecu koja ranije nisu boravila u predškolskim ustanovama.

„Roditelji djece koja treba da krenu u prvi razred školske 2018/2019. godine mogu podnijeti prijavu u obdanište do kraja januara“, navode u ovoj ustanovi.

U obdaništu ističu da je prilikom upisa potrebno donijeti kopiju izvoda iz matične knjige rođenih za dijete, a do kraja februara roditelji moraju dostaviti nalaz brisa grla, nosa i stolice, te uvjerenje pedijatra da dijete može boraviti u obdaništu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments