Škole spremne za početak drugog polugodišta

0

Svih 10 srednjih škola na području Sarajevsko-romanijske regije sutra će početi sa radom u drugom polugodištu, potvrdio je Srni predsjednik Aktiva direktora srednjih škola Sarajevsko-romanijske regije Nedeljko Gazivoda.

On je dodao da je sve spremno za početak nastave, te da su sve škole ispunile higijensko-epidemiološke uslove.

„Izvršeno je detaljno čišćenje dezinfekcionim sredstvima. Nastava počinje prema ranijem rasporedu i po grupama zbog sprečavanja širenja virusa korona“, pojasnio je Gazivoda i dodao da će se pridržavati preporuka i mjera Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i Ministarstva prosvjete i kulture.

Gazivoda, koji je direktor Srednjoškolskog centra „Pale“, podsjeća da je u ovoj školi bilo nekoliko zaraženih učenika, nastavnika i vannastavnog osoblja, ali da su svi imali blaže simptome virusa korona.

„Srednjoškolski centar pohađa 587 učenika raspoređenih u 29 odjeljenja i zaposleno je 60 nastavnika, tako da nam je najbitnije njihovo zdravlje“, ističe Gazivoda.

On naglašava da će predstojeća školska slava Sveti Sava ove godine biti obilježena mnogo skromnije zbog epidemiološke situacije.

Nastava u osnovnim školama „Pale“, „Srbija“ i „Mokro“ na području Pala počeće sutra redovno, sa skraćenim časovima i uz pridržavanje preporučenih epidemioloških mjera.

Direktor Osnovne škole „Mokro“ Radmila Veselinović rekla je Srni da su prostorije u ovoj školi dezinfikovane, a časovi organizovani na 30 minuta prema broju đaka.

„U proteklom polugodištu jedan učenik je imao potvrđeno prisustvo virusa korona, dok je šest učenika bilo u izolaciji. Možemo reći da smo zadovoljni situacijom“, navela je Veselinovićeva.

Nastava u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj počinje sutra.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare