Škole obilježile krsnu slavu

0

Osnovne škole „Srbija“ i „Pale“, kao i Srednjoškolski centar „Pale“ obilježile su danas školsku slavu – Svetog Savu, lomljenjem slavskog kolača u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović, koje je prisustvovao svečanosti, čestitao je slavu svim đacima, uz poruku da se iduće godine vide u boljem zdravlju i raspoloženju.

On je zahvalio rukovodstvima škola što su zajednički organizovali slavski obred u hramu na Palama.

Direktor Srednjoškolskog centra „Pale“ Nedjeljko Gazivoda rekao je da se ove godine slava proslavlja na drugačiji način, po preporukama resornog ministarstva, a u skladu sa mjerama protiv virusa korona.

 

„U našoj školi je radni dan i Savindan obilježavamo na časovima srpskog jezika i književnosti, te na časovima istorije kako bi se prisjetili lika i djela Svetog Save“, rekao je novinarima Gazivoda.

On je izrazio nadu da će naredne godine proslaviti slavu u školama sa prigodnim programom, zvanicama, a da će Svetosavska akademija biti održana u Kulturnom centru, kao i do sada.

Direktori osnovnih škole „Srbija“ i „Pale“ Sanja Marković i Aleksandar Rajić čestitali su krsnu slavu svim svetosavcima i pravoslavcima širom svijeta.

Svečanosti je prisustvovao i predsjednik Skupštine opštine Pale Damjan Škipina.

(www.palelive.com / Srna)

 

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare