Škole fudbala Partizana i Žarkova na Palama

0

Mlađe kategorije jedne od najboljih omladinskih škola u Evropi – „Partizana“ sa mlađim kategorijama „Žarkova“, gosti su ŠF „Olimp“ na Palama. Dječaci su doputovali u petak, a u subotu i nedjelju (danas) će igrati prijateljski turnir na kome će učestvovati i mlade nade FK „Slavija“. Gostovanje „Partizana“ je plod dobre saradnje između ŠF „Olimp“ i FK „Partizan“. Naši dječaci su prije dvije sedmice bili gosti Partizana u Zemunelu, a ovih dana je „Olimp“ uzvratio gostoprimstvo. Turnir i prijateljske utakmice će se igrati i danas od 10 do 14 časova, a svi ljubitelji fudbala mogu prisustvovati turniru mladih nada.

Druga paljanska škola fudbala „Piksi“ nastavlja dobru saradnju sa klubovima u zapadnom dijelu RS, naši klinci su u proteklih nekoliko dana bili gosti najvećeg turnira u malom fudbalu u BiH – „Borik 2010“. „Piksi“ je kao i prošle godine otvorio turnir prijateljskom utakmicom, a boravak u Banjaluci naši dječaci su iskoristili za odigravanje još četiri prijateljske utakmice, gdje su zabilježili četiri pobjede i jedan poraz. Ovo je treće gostovanje „Piksija“ Banjaluci u proteklih mjesec dana.

Paljane svakako treba da raduje činjenica da mnogo dječaka pohađa škole fudbala i da postoji mogućnost da se dječaci druže i odigravaju utakmice sa velikim klubovima kao što su sada „Partizan“, a prije nekoliko mjeseci „Crvena Zvezda“, jer će im to biti veliki podstreh i motiv da ostanu na pravom kolosjeku, pogotovo u vremenima kada narkotici i alkohol uništavaju naše društvo. Veliki pomak u radu sa mladima je napravljen, sada svakako treba raditi na izgradnji sportske infrastrukture kako bi naši talenti izrasli u prave sportiste.

Fotografije:

DSC_2846.jpg DSC_2854.jpg DSC_2860.jpg DSC_2864.jpg DSC_2812.jpg DSC_2814.jpg DSC_2820.jpg DSC_2830.jpg DSC_2839.jpg

(www.palelive.com / foto: Vasić)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare