Škola iz Čelopeka dobila 40 udaračkih instrumenata

0

ZVORNIK – Osnovna škola “Desanka Maksimović” iz Čelopeka kod Zvornika dobila je 40 udaračkih instrumenata vrijednih oko 500 KM u okviru projekta “Razmjena iskustava učenika i nastavnika” između škola u Engleskoj i ove zvorničke škole.

Školski psiholog Tina Dramac navela je da su u okviru projekta održane muzičke radionice za oko 40 učenika u centralnoj i područnim školama u Karakaju i Petkovcima.

“Radionice su realizovali gosti iz Engleske Tina Elen Li, kao muzički direktor, perkusionista Toni Pesikan i DŽon Munen. Cilj nam je bio da učenici nauče svirati udaračke instrumente, da otkriju umjetnost u svim oblicima, da se uče sami stvarati muzičke kompozicije, te da se druže”, rekla je novinarima Dramac, koja je i koordinator projekta.

Ona je dodala da su u programu učestvovali i nastavnici, kao i djeca sa posebnim potrebama.

Dramac je pojasnila da je realizacija projekta započela u decembru prošle godine kada su nastavnici iz čelopečke škole boravili u Engleskoj na edukaciji.

“Apliciraćemo kod Unicefa za fondove da bi proces razmjene iskustava sa školama u Engleskoj bio nastavljen, s ciljem obuke nastavnika i lokalnih muzičara”, istakla je Dramac.

Ona je rekla da će donirani instrumenti biti korišteni u nastavi iz muzičke kulture, kao i za školski hor.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments