Škipina: Veće interesovanje za boravak u studentskom domu

3

Interesovanje za boravak u studentskom domu na Palama ove godine je veće nego ranijih godina, a trenutno boravi 170 brucoša, rekao je Srni direktor Studentskog centra Pale Damjan Škipina.

„Konkurs za boravak u domu produžen je do kraja oktobra zbog studenata starijih godina koji imaju redovan oktobarski ili vanredni rok, i tek kada to završe ispunjavaće uslove i upisati godinu. Postoji i određen broj brucoša koji će u ovom periodu predati papire za dom“, naveo je Škipina.

On je naglasio da se cijena nije mijenjala u odnosu na prošlu godinu, te studenti mjesečno plaćaju 125 KM za smještaj, hranu i pranje posteljine dva puta.

Škipina je istakao da postoji i olakšica koja se tiče plaćanja bonova, te studenti mogu da plate 50 KM samo za dom, a, u skladu sa obavezama i potrebama, mogu da uplate samo jedan ili sve obroke.

„Dan iznosi 2,50 KM, a obuhvata doručak, ručak i večeru. Sa ovom cijenom i olakšicama sigurno smo najpovoljniji dom u Republici Srpskoj“, kaže Škipina.

On dodaje da su studenti smješteni u trokrevetne i dvokrevetne sobe sa kupatilima, a na Koranu će im biti na raspolaganju sportski tereni za košarku, fudbal i odbojku.

Škipina je rekao da su još u toku pregovori sa resornim ministarstvom o načinu obezbjeđivanja sredstava za izgradnju trećeg objekta, čime bi bio upotpunjen kompletan sadržaj domova.

On je naveo da bi u treći objekat trebalo da budu smješteni magacinski prostor, kancelarije, televizijska sala, čitaonice, sala za fitnes, bilijar i ostali sadržaji koji na osnovu Zakona o studentskom standardu treba da budu sastavni dio Studentskog centra.

Izgradnja studentskih domova počela je u oktobru 2013. godine, a Vlada Republike Srpske preuzela je na sebe finansiranje ova dva objekta vrijednosti 12,7 miliona KM, koji su građeni prema evropskim standardima.

Kapacitet dva objekta je 600 ležajeva i jedna kuhinja.

Na Palama djeluju Pravni, Ekonomski, Filozofski i Fakultet fizičke kulture, koje pohađa više hiljada studenata iz Republike Srpske, Federacije BiH i okolnih zemalja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
3 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Ђе се то пријављује да и ја своје упишем на ту јефтиноћу?

Probaj majstore da školuješ dvoje djece, da im platiš ovaj najjeftiniji dom, kupiš knjige, platiš školarine, karte da dođu ponekad kući, daš koju marku džeparca, trebalo bi i da nešto obuku…
Sad ovo uklopi u prosječnu platu u RS, pa vidi da li je jeftino.

pusti tu pricu, sta ce djeci skola… vidis da ode sve u batal…