Škipina: Preduzimaju se sve mjere da virus korona ne uđe u dom

5

Student iz Čajetine, kod kojeg je potvrđen virus korona i ima blažu kliničku sliku, boravio je u Studentskom centru „Pale“, pa je upućen kući, tako da se preduzimaju sve neophodne mjere radi sprečavanja ulaska virusa korona u dom, rekao je Srni direktor ovog centra Damjan Škipina.

„Riječ je o studentu Fakulteta za fizičko vaspitanje i sport. Sve njegove kontakte, njih 10, uzeli smo u obzir i poslali kućama. Trudimo se da ljudima obezbijedimo prevoz ili da neko od rodbine dođe po njih kako bi otišli u kućni karantin i čekali testiranje u svojim lokalnim zajednicama, te kako bismo smanjili broj potencijalno zaraženih u domu i na taj način pokušali presjeći dalje širenje kovida-19“, istakao je Škipina.

On se nada da će u narednom periodu situacija biti stavljena pod kontrolu i da neće biti daljeg širenja virusa korona.

Prema njegovim riječima, nije poznato gdje se student zarazio jer je uslov za ulazak u studentski centar bio negativan test na virus korona koji su svi studenti donijeli kao dokaz.

„Od početka juna zabranjen je ulazak u dom svim drugim licima, osim zaposlenih u Studentskom centru i studenata koji su korisnici. U Dom nisu ulazila treća lica, to se poštovalo, uključujuće sve mjere – od dezinfekcije do držanja distance“, navodi Škipina.

On kaže da se situacija ne može u potpunosti kontrolisati jer studenti koji borave u domu na fakultetima kontaktiraju sa studentima koji nisu testirani, a tu je i socijalni život, odnosno aktivnosti poslije nastave.

Škipina je zahvalio svim studentima za odgovornost, ističući da Studentski centar ima maksimalnu saradnju s njima, budući da već četvrtu sedmicu borave u domovima i poštuju sve propisane mjere.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
5 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Kako sprečavate da uđe u dom kad je već ušao u dom? Hronologija slabija strana.

Je.. ga, sad ne dajte da izađe.

Dok oni sprecavaju da udje, on im kroz prozor izadje 😀

Kao što reče gradonačelnik Mostara, na početku pandemije, :“Mi ga čekali sprida, a on nam uđe sazada“.

Stavite neke prepreke na ulaz da se to sprijeci sto prije u najkracem mogucem roku. Barikade i gotovo.