Skijašicu iz Banjaluke zatrpala lavina na Jahorini

0

Dvadesetšestogodišnja djevojka iz Banjaluke poginula je danas u lavini na Jahorini na dijelu staze zabranjenom za skijanje, dok je lakše povrijeđen dječak, potvrdio je Srni rukovodilac Gorske službe spasavanja Olimpijski centar Jahorina Miroslav Kalem. On je rekao da je do nesreće došlo oko 14.00 časova, kada se krivicom skijaša, koji su bili na neuređenom dijelu staze gde je zabranjeno skijanje, pokrenuo jedan dio lavine.  Kalem je naveo da je dječak uspio sam da se izvuče iz lavine, dok je djevojka ostala zaglavljena između dva drveta u šumi na dubini od metar i po snijega.

„Lavina je bila širine 50 metara i dužine 200. Prva informacija koja je stigla do spasilaca jeste da je neko od skijaša upao u rupu u šumi, ali kada su ekipe Gorske službe spasavanja došle na lice mjesta, mladić koji se nalazio na tom lokalitetu rekao im je da je lavina zatrpala djevojku i pokazao mjesto na kojem je poslednji put vidio „, rekao je Kalem.

Zahvaljujući toj informaciji, kaže Kalem, spasioci su uspjeli u roku pola sata da lociraju djevojku i izvade je iz lavine.

„Međutim, ona nije davala znake života, a ni reanimacija nije pomogla. Medicinski tehničar Gorske službe spasavanja mogao je samo da konstatuje smrt“, rekao je Kalem

On je naveo da se nesreća dogodila na gornjem dijelu staze u šumi, na takozvanom lokalitetu „S“ – ženski olimpijski spust, koji je nepristupačan za skijaše i da na vrhu postoje jasni znaci zabrane prolaza na taj dio staze.

(Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare