Skijaši iz Kine na Jahorini

0

Više od 150 skijaša iz Kine boravilo je na Jahorini tokom zimske turističke sezone radi priprema za Olimpijske igre 2022. godine u toj zemlji, saopšteno je danas iz Olimpijskog centra „Jahorina“.

Iz Olimpijskog centra ističu da je, osim odlične ponude za rekreativce, Jahorina ove godine privukla i profesionalne skijaše iz Kine koji su oduševljeni njenim prirodnim ljepotama i uslovima za zimske sportove, te su sve preostale smještajne kapacitete rezervisali do kraja skijaške sezone.

„Blizina međunarodnog aerodroma, bezvizni režim BiH i Kine sigurno su neke od prednosti zbog kojih su kineski skijaši došli na Jahorinu, mada su najvažnije idealno uređene skijaške staze za alpsko i nordijsko skijanje“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se naglašava da će pozitivna ocjena kineskih skijaša, ali i odlična ocjena koju je Jahorina dobila i poslije organizacije Olimpijskih igara za mlade sigurno poboljšati kompletnu turističku sliku BiH u svijetu.

Iz Olimpijskog centra dodaju da će sljedeći veliki izazov za Jahorinu biti organizacija „Evropa kupa“ koji će sigurno pozicionirati ovu planinu u sami vrh evropskih skijaških destinacija.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare