Skijalište za medalju

0

Sve funkcioniše kako treba, a prvi stečeni utisak poslije vožnje novim šestorosjedom zaista potvrđuje i optimistična očekivanja svih koji su od početka bili uključeni u ovaj projekat da će Jahorina njegovom realizacijom dobiti znatan kvalitet više na planu primarnih sadržaja na skijalištu. Tako će ostvariti i snažan kvalitativni iskorak u smislu obogaćivanja ukupne ponude ove zimske turističke destinacije kao cjeline, rekao je za „Fokus“ ministar finansija RS Aleksandar Džombić, poslije probne vožnje novoizgrađenom šestorosjednom žičarom Ogorjelica, upriličene u okviru obuke radnika OC „Jahorina“ za upravljanje novim savremenim instalacijama vertikalnog transporta. Šestorosjed Ogorjelica jedna je od dvije žičare ovog tipa, ukupne vrijednosti preko 18 miliona KM, koje su na olimpijskoj ljepotici izgrađene ove godine.

Džombić je podsjetio da je Vlada RS izvršila dokapitalizaciju OC „Jahorina“ u vrijednosti od 26 miliona KM, preko IRB RS, kako bi omogućila izgradnju dva savremena šestorosjeda na planini, kazavši da je to najveća investicija u primarne sadržaje na ovdašnjem skijalištu poslije sarajevske Olimpijade, možda veća i od onih koje su tada realizovane, zbog čega vjerovatno neće biti pogrešno ni ako se kaže da je ovo najveća investicija ovog tipa na Jahorini ikada.

– Pohvale zaslužuju izvođači radova, italijanska kompanija „Lajtner“ i ovdašnje preduzeće „Majneks“, koji su uložili ogromne napore kako bi ovaj veliki posao bio pravovremeno završen. Takođe, zahvaljujući menadžmentu OC „Jahorina“, koji je na veoma profesionalan i transparentan način sproveo cijelu investiciju, te tako i uštedio novac od prvobitno predviđenog projekta, stvoreni su uslovi za realizaciju novih poduhvata, kakav je veoma važan projekat zasnježavanja – rekao je Džombić, najavljujući da je u planu i izgradnja nekoliko ski-liftova, te savremene gondole Prača.
On je istakao da Vlada RS ima jasne ciljeve po pitanju razvoja Jahorine, od kojih neće odustati tako da nema mjesta ni sumnji da će oni biti uskoro i ostvareni.

– Želja i namjera Vlade RS jeste jasna i naš plan jeste da od Jahorine napravimo najbolji skijaški centar i centar zimskog turizma u regionu – poručio je Džombić, zaključivši da će iza razvojnih planova OC „Jahorina“ i ubuduće kao što je i do sada bilo i jeste, čvrsto stajati republička Vlada i IRB RS.

Kao u mercedesu

Profesor Milomir – Cicko Prović, čovjek koji se s Jahorinom druži decenijama i svjedoči njenom razvoju, te shodno tome, narodski rečeno, poznaje dušu olimpijske planine, kaže za „Fokus“ da su savremeni šestorosjedi prava stvar za planinu.

– Tvrdim da je ovo sadržaj koji će oduševiti sve skijaše i zaljubljenike u Jahorinu. Putovanje šestorosjedom ka vrhu planine jeste i ljepše i brže, a ako bi poredili sadašnju udobnost s onim što smo do sada imali, onda slobodno mogu reći da je ovo nešto poput vožnje u mercedesu – poručio je stari planinski vuk Prović.

(Fokus / foto:Jahorinalive.net)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare