Skijališta Srbije kupuju Jahorinu?

0

Vlada Republike Srpske pregovara sa „Skijalištima Srbije“ o mogućnostima prodaje dijela vlasništva u Olimpijskom centru Jahorina, prenosi beogradski Blic.

To je potvrdio i ministar trgovine i turizma RS Predrag Gluhaković i najavio da bi sve u vezi sa uvođenjem novog partnera trebalo da bude riješeno do sljedeće zimske sezone.

Koliki udio državnog kapitala bi bio na prodaju, te da li bi to bilo najbolje rješenje za probleme OC Jahorina, trebalo bi da se definiše sutra na sastanku predstavnika Vlade RS, centra i opština ove regije.

I u Ministarstvu zasad ne žele ništa konkretno da kažu o planovima za eventualnu privatizaciju, pregovorima sa „Skijalištima Srbije“ ili eventualnim drugim ulagačima.

Upućeni kažu da je prelomni momenat da se za OC Jahorina, koji je u većinskom državnom vlasništvu, pronađe dugoročno rješenje, jer im je već ozbiljno ugroženo poslovanje.

– Od posljednje tri zimske sezone, dvije su nam bile zelene zime. Ova sezona je za čak 70 odsto lošija od prethodne. Još se izmiruju obaveze prema državi i isplaćaju plate – tvrdi direktor OC Velibor Lazarević.

Bez pomoći države, kaže, centar nema čemu da se nada.

– Sa „Skijalištima Srbije“ nedavno smo napravili memorandum o saradnji. Oni su pokazali interesovanje da investiraju i počeli su neki razgovori, ali na vladama RS i Srbije je da sve dalje dogovore – kaže Lazarević.

„Blic“ do zaključenja izdanja nije dobio komentar iz „Skijališta Srbije“.

Turisti razočarani

– Ako završi sistem vještačkog osnježavanja, Jahorina se može nečemu nadati, a bez toga, žali bože velikih para koje su uložene, a nisu adekvatno utrošene. Sada imamo tri fantastična vertikalna transporta, a nemamo na čemu da skijamo. Mnogi turisti su se već zbog toga razočarali – kaže narodni poslanik iz Pala Miroslav Brčkalo.

(www.palelive.com / Blic)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare