Ski centar „Ravna Planina“ uvršten na listu svjetskih skijališta

0

Ski centar „Ravna Planina“ juče je uvršten na listu svjetskih skijališta jer je dobio FIS homologaciju za organizaciju međunarodnih takmičenja. Ovaj centar se tako našao na listi pored svjetski poznatih skijališta kao što su Kicbil i Kranjska Gora.

Istorijski čin za Ski centar „Ravna planina“ i opštinu Pale uslijedio je nakon što je izvršena inspekcija od strane vodećih instruktora Međunarodne skijaške organizacije.

„Danas se piše istorija ovog skijališta i to je od velikog značaja kako za Pale tako i za zemlju“, izjavio je Dušan Gorišek, inspektor za homologaciju staza Međunarodne skijaške organizacije.

Ski centar „Ravna planina“ se polako približava svom cilju, a to je da postane skijalište na kojem će se održavati velika takmičenja.

„Ovo je veliki dan i za opštinu Pale jer dobijamo novu turističku destinaciju. Ovo skijalište je od velikog značaja za stanovnike Pala jer je bliže i pristupačnije“, izjavio je načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević.

Trener skijaške reprezentacije BiH Željko Šljivić je takođe izrazio zadovoljstvo razvojem ovog centra i istakao da su takmičari iz Bosne i Hercegovine, ali i zemalja okruženja prepoznali ovu stazu i da su takmičari čekali ovakve uslove dugi niz godina.

Gorišek, Kovačević i vlasnik firme Majnex Veljko Golijanin

(www.palelive.com / OSM televizija / MS)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare