Ски-центар међу три најбоља у Европи

0

Студија којом је ски-центар „Равна планина“ проглашен за треће најбоље скијалиште у Европи доказ је да је оно на правом путу да допринесе развоју туризма Републике Српске, али и да је постало препознатљиво у Европи, речено је Срни у овом ски-центру.

Власник ски-центра „Равна планина“ Вељко Голијанин истакао је да је ово добра реклама за Равну планину, али уједно и сугестија свим гостима да имају разлог више да дођу на ову планину, како љети, тако и зими.

Према његовим ријечима, иако је ски-центар овом студијом заузео треће мјесто у конкуренцији скијалишта у Европи, он се фокусирао на љетну туристичку сезону садржајима попут бициклизма и адреналинског туризма.

„Нама је љето главна ствар, ми смо акценат ставили на љетну сезону. Развили смо бициклизам, имамо бициклистички punkt са 100 брдских бицикала и више од 25 километара бициклистичких стаза увезаних са Јахорином, а имамо и адреналинске садржаје, адреналин парк, виа ферату и зип лајн“, истакао је Голијанин.

Он је додао да ће ски-центра „Равна планина“ ове године туристима понудити дино парк који ће бити интересантан, не само д‌јеци, него и одраслима.

Голијанин је нагласио да је ски-стаза на Равној планини високо рангирана у ФИС календару, наводећи да је ове године одржана ФИС трка која је окупила око 100 учесника из скоро 20 земаља.

„Показали смо да можемо, мада је ове године било тешко без снијега, али добили смо високе оцјене“, рекао је Голијанин.

Говорећи о зимској сезони, он је истакао да је ове године Равну планину посјетио велики број скијаша, иако услови за скијање нису били повољни због недостатка природног снијега.

„Само захваљујући вјештачком осњежавању направили смо тај резултат и били смо једно од најпосјећенијих скијалишта у окружењу у ударним терминима“, навео је Голијанин.

Студија коју је спровела осигуравајућа компанија за зимске спортове „Спортс кавер директ“ уврстила је скијалиште Равна планина код Пала на треће мјесто најбољих скијалишта у Европи, а анализирала је различите факторе попут цијене дневне ски- карте, просјечне оцјене посјетилаца, највеће надморске висине, дужине стаза, просјечне цијене хотела и броја хотела у кругу од 10 километара.

Равна планина заузела је треће мјесто оцјеном 71,8 од 80.

Одмаралиште Алеко у Бугарској, заузело је прво мјесто, након тога, одмаралиште Страја у Румунији, те Равна планина. На четвртом мјесту је Златибор у Србији, а прати га Колашин у Црној Гори.

Шеста најбоља скијашка дестинација је Банско у Бугарској, а на седмом мјесту се нашао Игман. Одмаралиште Сузе у Гепу у Француској заузело је осмо мјесто, Маврово у Сјеверној Македонији је на деветом мјесту, а 10. мјесто припало је француском одмаралишту Алп ду гран сер.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare