Sjemenski paketi za 300 porodica

0

Opština Pale podijelila je danas sjemenske pakete za proljećnu sjetvu za 300 porodica sa područja ove lokalne zajednice, a u tu svrhu iz budžeta je izdvojeno 15.000 KM.

Načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Pale Žarko Čović rekao je da paketi sadrže sjemenski krompir, luk i sitna sjemena.

On je naglasio da zbog poskupljenja životnih namirnica i energenata imaju veliku zainteresovanost građana za sjemena.

Prema njegovim riječima, paketi su podijeljeni s ciljem podsticanja razvoja poljoprivredne proizvodnje na području opštine.

Čović je dodao da su kriterijumi na osnovu kojih je vršena podjela paketa određeni u saradnji sa Centrom za socijalni rad, udruženjima višečlanih porodica „Četiri plus“ i „Sunce“, te mjesnim zajednicama sa područja Pala.

On je podsjetio da je opštinska vlast i prošle sedmice podijelili 330 vaskršnjih paketa koji su sadržavali osnovne živote namirnice.

Dejan Todorović, koji je dobio ovu vrstu pomoći rekao je da će dobijena sjemena zasijati na svom imanju, te da mu to mnogo znači.

Milanka Skoko zahvalila je opštini Pale na pomoći i naglasila da će ova pomoć u vidu sjemenskih paketa biti od velikog značaja za njene roditelje.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare