Sjemenski materijal za 325 porodica

0

SOKOLAC – Predstavnici opštine Sokolac danas su za 325 poljoprivrednika podijelili sjemenski materijal krompira i luka, ukupne vrijednosti oko 20.000 KM, rekao je načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica.

On je naglasio da je ovom podjelom obuhvaćeno i desetak poljoprivrednika koji će ovog proljeća zasijati velike površine na području opštine Sokolac.

Bjelica je podsjetio da je, sa današnjom podjelom sjemenskog materijala, do sada poljoprivrednicima na Sokocu uručeno ukupno više od 400 paketa sadnog materijala, u organizaciji lokalne uprave i grada Istočno Sarajevo.

„Naš je cilj da ukupno 500 porodica na području ove opštine dobije sjemenski i sadni materijal i nadam se da ćemo to ispuniti kako bi se proizvelo što više hrane i osigurale osnovne potrebe stanovništva“, rekao je Bjelica novinarima.

On je naglasio da opština Sokolac u narednih sedam dana očekuje još jednu podršku u obezbjeđenju sjemenskih paketa, od UNDP-a, čime bi bili dopunjeni danas podijeljeni sjemenski paketi, bar za višečlane porodice.

Prema njegovim riječima, već nakon 1. maja na području Sokoca počeće postavljanje oko 50 plastenika na individualnim imanjima.

Bjelica je naglasio da je opština Sokolac aplicirala za veći broj plastenika kod UNDP-a, te da i od ove razvojne agencije u narednom periodu očekuje razumijevanje i podršku.

„Mi smo stalno u kontaktu sa stanovništvom i osluškujemo njihove potrebe, kako bi djelovali na više polja, posebno u situaciji koju je izazvala epidemija virusa korona, zbog koje ljudi često nisu u situaciji da sami obezbijede svoje potrebe“, rekao je Bjelica.

Načelnik opštine Sokolac je naglasio da je sjemenski krompir, koji je danas podijeljen poljoprivrednicima, obezbijeđen od poznatih proizvođača krompira sa boričkog platoa, preduzeća „Agromont“ i „Agros“ sa područja opštine Rogatica.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare