Sjednica prekinuta zbog nedostatka kvoruma

0

ISTOČNO SARAJEVO – Odbornici SDS-a i PDP-a u Skupštini grada Istočno Sarajevo danas su, nakon usvajanja informacije o stanju bezbjednosti na području grada za 2016. godinu, napustili sjednicu čime su uzrokovali nedostatak kvoruma za dalji rad, što je opozicija ocijenila kao neodgovoran odnos prema građanima.


Predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić rekao je da će sjednica biti nastavljena u julu čim se, prema poslovniku, za to steknu uslovi.

On je naveo da se Savez za promjene odlučio na ovaj potez zbog nedostatka skupštinske većine, objasnivši da je jedan njihov odbornik ozbiljno bolestan, dok je drugi na putovanju.

„Odgađanje sjednice za nekoliko dana ništa ne znači kada je riječ o odlukama koje ćemo donijeti kada se steknu uslovi, a stanovnici Istočnog Sarajeva i opštine neće trpjeti nikakve posljedice“, rekao je Lučić novinarima nakon prekida sjednice.

On je dodao da su sve tačke današnjeg dnevnog reda iz redovnog programa rada Skupštine grada što znači da će one, nakon razmatranja, biti usvojene na narednoj sjednici.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a LJubiša Ćosić smatra da su vladajuće stranke danas u gradskoj Skupštini pokazale neodgovornost prema građanima koji su ih birali.

„Na ovaj način su pokazali nepoštovanje prema građanima. Počinje sezona godišnjih odmora, a neke stvari koje su bile predložene na današnjoj sjednici, bile su važne za stanovnike ovog grada“, kaže Ćosić.

On je istakao da su SNSD i koalicioni partner DNS bili spremni i prije današnje sjednice da, bez ikakve politizacije, podrže mnoga pitanja sa prijedlozima zaključaka.

„Podržaćemo ih na narednoj sjednici. Ali, danas otići sa sjednice na kojoj se raspravlja o situaciji u privrede i mjerama za njeno poboljšanje, stanju u oblasti kulture, boračkoj populaciji, informaciji koja se odnosi na Bolnicu Istočno Sarajevo, jer nemate `16 ruku`, govori da je to samo pitanje borbe za funkcije i da li će se bolje pozicionirati PDP ili SDS“, smatra Ćosić.

On je zamjerio gradonačelniku Nenadu Vukoviću što nije okupio odbornike koji čine skupštinsku većinu i pozvao predstavnike opozicije sa kojima bi razgovarao o tačkama dnevnog reda o kojim se mogu dogovoriti.

„To bi bilo korektno ponašanje. Napuštanje današnje sjednice je nekorektno prema građanima Istočnog Sarajeva, a mi ćemo se potruditi da ih obavijestimo o tome kako se današnja vlast ponaša. Ovdje se predugo ćutalo“, rekao je Ćosić.

I Klub odbornika DNS-a osudio je ponašanje odbornika SDS-a i PDP-a, ističući kako su bili spremni da podrže mnoge izvještaje koji su danas bili na dnevnom redu sjednice.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare