Sjednica nastavljena poslije burne rasprave

0

Skupština opštine Pale danas je, nakon burne rasprave, nastavila sjednicu tek kada je potpredsjednik lokalnog parlamenta Siniša Lasica povukao prijedlog da se načelnik opštine Boško Jugović izvini vrhu SDS-a, PDP-a i NDP-a za optužbu koju je iznio na Televiziji „OSM“ da su oni mogući odgovorni za prijeteće poruke upućene njemu i njegovoj porodici.


Jugović je na Skupštini rekao da je gostujući u emisiji lokalne Televizije „OSM“ rekao da iza prijetećih poruka mogu da stoje simpatizeri ovih stranaka, a ne vrh SDS-a, PDP, i NDP-a i da niko ko je apolitičan ne treba da se pronalazi.

„Ne mogu a da ne sumnjam da iza ovih prijetećih poruka stoje simpatizeri ovih stranaka. Ne mogu da kažem da iza njih stoji vrh ovih političkih partija“, rekao je Jugović i zamolio odbornike da nastave sjednicu i Skupštine protekne u fer atmosferi.

Na sjednici Skupštine opštine Pale danas je donesena odluka da se lokalnoj „OSM“ televiziji, zbog neobjektivnog izvještavanja, iz budžeta obustavi isplata grant sredstava od 18.000 KM, počevši od dana kada je načelnik za svog savjetnika imenovao vlasnika ove televizije Mirka Despića.

Skupština je danas zadužila načelnika opštine i predsjednika Skupštine opštine da od ministra za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenke Golić zatraže poništavanje rješenja o ekološkoj dozvoli izdatoj preduzeću „Sarajevoinvest“ za impregnaciju drvenih stubova i o tome izvjeste lokalni parlament.

Nakon rasprave o Statutu opštine Pale, na sjednici je usvojen amandman kojim se određuje da u roku od 15 dana načelnik opštine raspiše konkurs za izbor i imenovanje načelnika odjeljenja, kao i da u roku od 90 dana od formiranja Skupštine predloži zamjenika načelnika, a ako to ne učini, onda da to može uraditi lokalni parlament.

Skupština je prihvatila informaciju načelnika opštine o mogućim aktivnostima u vezi sa preuzimanjem, odnosno kupovinom imovine preduzeća „Famos“ na Koranu, koje je u stečaju.

Komentarišući kritike skupštinske većine na rad načelnika i nedovoljno punjenje budžeta u prva tri mjeseca, odbornik SNSD-a Damjan Škipina rekao je da je opozicija svjesna da je punjenje budžeta u prvom dijelu godine dosta slabije, kao i činjenice da je naslijeđeno 1.800.000 KM dugova prema dobavljačima iz prethodne godine.

On je dodao da skupštinska većina opstruiše kreditno zaduženje opštine.

Odbornik DNS-a Aco Stanišić smatra da treba iskoristiti dobru saradnju načelnika opštine sa Vladom Srpske, kupiti „Famos“ i „napraviti pozitivnu priču“, otvoriti oko 300 radnih mjesta.

Odbornik SDS-a Mladen Koprivica rekao je da SDS daje podršku aktivnostima u vezi sa kupovinom „Famosa“ i formiranjem industrijskih poslovnih zona, čime bi bio riješen dugogodišnji problem Pala.

Skupština je danas za direktora Javne ustanove za kulturu i sport „Kulturno-sportski centar“ Pale imenovala Marka Sikimu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare