Sjećanje na stradale borce vojske Srpske

0

SOKOLAC – Povodom Dana formiranja Prve romanijske pješadijske i Druge romanijske motorizovane brigade Vojske Republike Srpske, danas je u crkvi Svetog proroka Ilije na Sokocu služen pomen za poginule borce i položeni su vijenci na centralno spomen-obilježje borcima poginulim u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Lokalno sveštenstvo služilo je pomen poginulim borcima u crkvi i na centralnom spomen-obilježju na kojem je upisano 1.200 imena boraca sa prostora Sarajevsko-romanijske regije koji su poginuli u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Vijence su položile delegacije sokolačke Boračke organizacije, Grada Istočno Sarajevo, opštine Sokolac, Boračke organizacije i opštine Han Pijesak, Udruženja boraca „Beli vukovi“ sa Pala, Boračke organizacije „Ilidžanski borac“, Opštinske organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila iz Sokoca, SUBNOR-a.

Delegacije su posjetile spomen-sobu, gdje je služen pomen, a u kojoj se nalazi 630 fotografija boraca sa prostora Sarajevsko-romanijske regije koji su poginuli u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Predsjednik sokolačke Boračke organizacije Željko Lalić rekao je da su protekle 22 godine od formiranja ovih brigada i da će pomenom i polaganjem vijenaca biti završeno obilježavanje Dana formiranja brigada, jer su katastrofalne poplave zahvatile Republiku Srpsku.

On je napomenuo da će sredstva koja su bila namijenjena za svečani ručak biti utrošena za kupovinu životnih namirnica za poplavljeno područje u Šekovićima, u saradnji sa opštinskim Crvenim krstom.

(www.palelive.com / Srna / Foto: www.opstinasokolac.net)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments