Sjećanje na poginule borce Trebevićkog bataljona

0

Na spomen-obilježju u mjestu Jasik, na Trebeviću kod Pala, juče je u prisustvu porodica poginulih boraca, njihovih saboraca i predstavnika Boračke organizacije Pale služen parastos i položeni su vijenci za 32 borca Vojske Republike Srpske poginula u odbrambeno-otadžbinskom ratu.


Prema riječima predsjednika Boračke organizacije Pale Mihajla Parađine, riječ je uglavnom o pripadnicima Sarajevsko-romanijskog korpusa, odnosno Trebevićkog bataljona Vojske Republike Srpske.

„Mnogi koji su danas na visokim funkcijama u Republici Srpskoj moraju da znaju da su im oni koji su dali živote ili dijelove tijela i borci koji su sad na margini događaja obezbijedili te pozicije“, naglasio je Parađina u izjavi novinarima.

Kao najveći problem sa kojim se suočava boračka organizacija Parađina je naveo zapošljavanje, te istakao da izmjenama i dopunama Zakona o radu prioritet u zapošljavanju treba dati djeci poginulih boraca.

On je naveo da je Boračka organizacija Pala svojim zalaganjem i trudom uspjela da zaposli 26 djece poginulih boraca, a da su u razgovorima za zapošljavanje još njih troje.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare