Sjećanje na borce sa Jasika

0

Na spomen-obilježju na Jasiku na Trebeviću danas je služen parastos za 32 poginula pripadnika Vojske Republike Srpske u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.


Pomenu su prisustvovali članovi porodica poginulih, te predstavnici Boračke organizacije i opštine Pale, koji su položili vijence i zapalili svijeće.

Načelnik Pala Boško Jugović rekao je da je sjećanje na one koji su u temelje Republike Srpske ugradili svoje živote, kao i briga o njihovim porodicama dužnost i obaveza vlasti. „To je najmanje što možemo uraditi“, dodao je Jugović.

Predsjednik Boračke organizacije Pale Mihajlo Parađina istakao je da stvaraoci Republike Srpske ne smiju biti zaboravljeni.

„Moramo promijeniti društvenu svijest kako heroji rata ne bi bili u trajnom sjećanju samo svojih najmilijih, jer oni treba da budu u trajnom sjećanju sadašnjih i budućih generacija“, rekao je Parađina Srni.

On je dodao da opština Pale u granicama svojih mogućnosti uvažava potrebe boračke populacije, ali da to nije dovoljno, posebno kada je riječ o zapošljavanju.

„Republika Srpska se mora adekvatno odužiti svojim stvaraocima“, zaključio je Parađina.

Spomen-obilježje na Jasiku podignuto je 12. maja 2002. godine kao znak zahvalnosti borcima poginulim u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare