Situacija u Palama malo bolja, danas su se čistili krovovi (foto)

0

Situacija zbog snježnih nepogoda u opštinama Istočnog Sarajeva bolja je nego prethodnih dana jer ne pada snijeg i radi se na raščišćavanju saobraćajnih komunikacija, kažu načelnici gradskih opština.

Načelnik opštine Pale Slobodan Savić danas je obilazio ugrožena područja u opštini. Tom prilikom je istakao je da je situacija mnogo bolja nego juče, mada ima još sela na Trebeviću do kojih se nije došlo.

„Pročistili smo po jednu traku a „Romanijaputevi“ rade na tome da se očiste preostali dijelovi opštine. Nemamo prijavljenih oštećenja na objektima“, rekao je Savić.

Iz Civilne zaštite su apelovali da se preduzmu akcije raščišćavanja snijega sa krovova kako bi se izbjegla mogućnost urušavanja objekata, što su Paljani i učinili.

Posebno se apeluje na rukovodioce tržnih centara, hala, javnih ustanova i drugih većih objekata da u saradnji sa svojim uposlenima preduzmu sve potrebne mjere na raščišćavanju krovova.

S obzirom da je sutra ponedjeljak, radni dan, čišćeni su i automobili.

Čišćenje snijega sa starih objekata – život znači. Bitno je da na vrijeme očistite snijeg sa dotrajalih objekata i krovova sa slabim nagibom. Najavljene su nove padavine, pa će težina i pritisak na konstrukciju, biti mnogo veći. Ovaj čovjek je danas imao sreće. Krov je velikog nagiba, pa je jedna strana, sama „sletila“ na zemlju.


{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/pale05_02_2012/] width=[157] height=[120] title=[Poplave decembar 2010] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb157_] thumb_cache_dir=[thumbs157] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare