Situacija teška i skoro haotična

0

MILIĆI – Načelnik opštine Milići Živojin Jurošević izjavio je danas da je trenutna situacija u opštini uzrokovana poplavama veoma teška i skoro haotična.

Jurošević, koji je i komandant Opštinskog štaba Civilne zaštite /CZ/, rekao je da su sa nadležnim službama i privrednim subjektima, koji su takođe bili ugroženi, noćas uspjeli da sačuvaju veliki dio imovine građana.

„Ako se padavine ovakvim intenzitetom nastave, mislim da će biti novih poteškoća s kojima ćemo se teško moći izboriti“, rekao je Jurošević novinarima nakon sjednice Opštinskog štaba Civilne zaštite.

Jurošević je rekao da trenutno na teritoriji opštine, a ni u susjednoj Vlasenici, nije moguće kupiti vreće za pravljenje nasipa, a nije ih moguće nabaviti ni iz udaljenijih opština zbog prekida saobraćajnica.

Šef Civilne zaštite opštine Milići Branislav Novaković informisao je članove Štaba da je u proteklih 24 časa poplavljeno više stambenih objekata u Donjem Raševu, Kaldrmici, Novoj Kasabi, Dubničkom Mostu, Mišićima, Derventi i užem jezgru Milića, te evakuisano nekoliko desetina građana.

Novaković je dodao da su zbog kvarova na 10 kilovoltnim dalekovidima bez struje potrošači u više udaljenih sela.

„Naš primarni zadatak je da zaštitimo živote građana i stambene objekte u mjeru u kojoj je sada to moguće“, rekao je Novaković.

Iz Komunalnog preduzeća u Milićima su upozoreni da prije upotrebe obavezno prokuvaju vodu iz gradskog vodovoda.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare