Situacija normalizovana nakon snježnog nevremena

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Na području Istočnog Novog Sarajeva normalizovana je situacija nakon snježnog nevremena, rekao je Srni načelnik opštine Gojko Drašković, koji je izrazio nadu da će za nekoliko dana biti ukinuto stanje elementarne nepogode na području ove lokalne zajednice. Drašković je naglasio da su škole počele sa radom, trenutno se radi na odvozu smeća i proširenju saobraćajnica koje nisu dovoljno očišćene, kao i pješačkih staza, a snabdijevanje gasom i vodom i dalje je uredno.

„Transport čvrstog otpada na deponiju u Kijevu proteklih dana bio je onemogućen zbog snježnih padavina i visine snježnog pokrivača“, podsjetio je Drašković. On je izrazio nadu da će sve pješačke staze biti očišćene u toku dana, da bi bilo omogućeno normalno kretanje pješaka, kao i bezbjednije funkcionisanje saobraćaja.

Drašković je napomenuo da su obilne snježne padavine pričinile veliku materijalnu na području opštine Istočno Novo Sarajevo, jer se urušio krov sportske dvorane u izgradnji i tržnog centra u vlasništvu “Tržnice a.d. Banjaluka“.

“Trenutno ne znamo kolika je šteta. Ovih dana formiraćemo komisiju koja će izaći na teren i dostaviti izvještaj Republičkom štabu civilne zaštite, koji će ga zatim proslijediti Vladi Republike Srpske“, rekao je Drašković, napominjući da će Vlada Srpske odlučiti koliko će da pomogne ovoj opštini koja nema sredstava za sanaciju sportske dvorane, zbog čega očekuje i pomoć grada Istočno Sarajevo.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare