Sindikat traži zvanične stavove nadležnih nakon blokade računa

0

ZVORNIK – Sindikalna organizacija „Alumine“ Zvornik najavila je da će zatražiti zvanične stavove od nadležnih zašto je 12. aprila blokiran račun ove kompanije.
Sindikat „Alumine“ zatražiće zvanične stavove od Odbora povjerilaca „Birča“ u stečaju, stečajnog upravnika „Birča“, Pravnog tima, Upravnog odbora „Alumine“ i gradonačelnika Zvornika.

„Stavovi ovih tijela Sindikatu treba da pokažu šta se ustvari krije iza trenutne blokade računa kompanije `Alumina`“, navedeno je u današnjem saopštenju Sindikata.

Iz Sindikata navode da će tek nakon toga odrediti kakva će reakcija uslijediti.

Podsjećajući da je u prethodnih nekoliko godina kompanija „Alumina“ domaćom pameću, odgovornim radom stručnjaka i radnika ponovo podigli fabriku na noge, osvojila nove proizvode i nova tržišta, zaposlila više od 500 novih radnika, Sindikat sumnja da to izgleda ipak nekima nije u opštem interesu, jer ima i onih kojima ne odgovara da „Alumina“ radi, dobro posluje i da zapošljava oko 1.400 radnika.

„Sindikat je upravo zbog tih kojima ne odgovara stabilna ‘Alumina’ došao u situaciju da, u interesu zaštite radnika, povlači nepopularne poteze“, saopšteno je iz Sindikata povodom, kako navode, nezakonite blokade računa kompanije „Alumina“, nakon koje je dovedeno u pitanje dalje poslovanje fabrike.

Fabrički sindikat naglašava da je ovom blokadom dovedena u pitanje i sudbina radnika „Alumine“, kao i svih privrednih subjekata koji su u poslovnom lancu povezani sa ovom kompanijom.

Osnovni sud u Zvorniku donio je 12. aprila rješenje o blokadi računa kompanije „Alumina“ u korist privrednog društva „Pavgord“ Foča, saopšteno je iz kompanije nakon blokade računa.

U saopštenju je navedeno da je svrha blokade da se namiri kontroverzno potraživanje koje je litvanska Ukio banka imala po kreditima datim povezanim litvanskim društvima i dodaje da ni „Alumina“ ni njena povezana lica nisu imali nikakvih benefita po osnovu ovih spornih kredita.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare