Simpozijum „Infoteh-Jahorina“ od 16. do 18. marta

0

Petnaesti međunarodni naučno-stručni simpozijum „Infoteh-Jahorina 2016“ biće održan od srijede, 16. do petka, 18. marta na Jahorini, u organizaciji Elektrotehničkog fakulteta /ETF/ Univerziteta u Istočnom Sarajevu.
Cilj simpozijuma je da okupi eksperte, naučnike, inženjere, istraživače i studente koji se bave informacionim tehnologijama i njihovom primjenom u sistemima upravljanja, komunikacionim, proizvodnim i elektronskim sistemima, energetici, kao i u drugim oblastima od interesa za brži i uspješniji razvoj životne sredine.

Rad ovog renomiranog skupa odvija se u okviru sjednica, okruglih stolova, predavanja po pozivu i prezentacija, a simpozijum posebnu pažnju posvećuje mladim istraživačima i studentima organizovanjem posebne studentske sesije, saopšteno je iz ETF-a.

Tematske oblasti simpozijuma su Računarski softver, Komunikacioni sistemi i tehnologije, Energetski sistemi, Proizvodni sistemi, Sistemi upravljanja i Elektronski sistemi.

Simpozijum „Infoteh-Jahorina“ nastavak je međunarodnog Simpozijuma „Jahorina“ koji je posljednji put održan 1991. godine u hotelu „Jahorina“ na Jahorini.

Prvi naučno-stručni Simpozijum „Infoteh-Jahorina“ održan je 2001. godine. Danas Simpozijum „Infoteh-Jahorina“ predstavlja jedan od vodećih domaćih simpozijuma posvećenih razvoju i primjeni informacionih tehnologija.

Otvaranje 15. Simpozijuma zakazana je za 16. mart, s početkom u 9.30 časova u hotelu „Bistrica“ na Jahorini.

Glavni organizator Simpozijuma je Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu, dok su suorganizatori elektrotehnički fakulteti iz Banjaluke i Beograda, Elektronski fakultet Univerziteta u Nišu i Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare