Sezona grijanja počeće na vrijeme

0
Grijanje - ilustracija
Ilustracija

SOKOLAC – Sokolačka Toplana, koja radi u okviru Javnog komunalnog preduzeća „Sokolac“, počela je sa hladnim probama u okviru priprema za početak sezone grijanja planiran za 15. oktobar.

Direktor ovog preduzeća Dejan Tomić izjavio je Srni da su hladne probe toplovodne mreže počele juče i trajaće dva dana kako bi na vrijeme bili otkriveni eventualni kvarovi i preduzeti potrebni sanacioni radovi.

„U narednih nekoliko dana radićemo na zamjeni ventilacionog kola i hemijskom čišćenju kotlovnice da bi u sezonu ušli što spremniji“, rekao je Tomić.

On je naveo da je veći dio posla na sanaciji mreže urađen nakon zatvaranja prošle sezone grijanja, pa je monterima ovog preduzeća ostalo da što prije otkriju i otklone kvar na toplovodu u Romanijskoj ulici.

Tomić je dodao da je osnovni energent u sokolačkoj Toplani pilanski i drvni otpad, sječka i piljevina.

„Za jednu sezonu nama je potrebno 16.000 do 18.000 metara kubnih energenta i, za sada, imamo za više od pola sezone osnovnog energenta, ukoliko ne bude nepredviđenih situacija i vremenskih promjena“, rekao je Tomić.

Tomić je napomenuo da korisnici grijanja ovom preduzeću duguju oko 350.000 KM iz prošle i ranijih sezona, a da u Toplani pokušavaju da naplate potraživanja kako bi obezbijedili kvalitetno grijanje.

On je istakao da se toplotnom energijom iz sokolačke Toplane grije ukupno 26.500 metara kvadratnih stambenih i poslovnih prostora.

Prema njegovim riječima, cijene grijanja su, za sada, ostale na prošlogodišnjem nivou, pa fizička lica plaćaju jednu KM plus PDV, pravna lica tri KM plus PDV, zdravstvene i vaspitne ustanove 1,6 KM plus PDV po metru kvadratnom tokom 12 mjeseci, dok tokom šest mjeseci plaćaju duplo više.

Javno komunalno preduzeće „Sokolac“ osnovano je 2013. godine, a njegova djelatnost je proizvodnja i prenos toplotne energije, kao i obavljanje ostalih komunalnih djelatnosti.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare